Trandafiri criogenati si trandafirii fresh

trandafir-criogenat-albastru

Trandafiri criogenati si trandafirii fresh

Florile sunt cadourile ideale si atentiile potrivite care pot reprezenta si o solutie de ultim moment pentru o persoana draga sau pentru un eveniment important precum o cununie, un botez sau o zi de nastere. In ziua de astazi a vitezei, a informatiilor care circula foarte repede si a timpului care este din ce in ce mai scurt, nu mai este timp pentru a oferi o doza de dragoste sau afectiune persoanelor la care tineti cu adevarat. Chiar daca va aratati afectiunea fata de persoana aceea fata in fata, niciodata nu este prea tarziu pentru a o surprinde in momentul in care este la munca sau la birou. Iar cea mai buna solutie pentru a-i bucura ziua este un buchet cu flori sau un aranjament floral! Una din cele mai populare flori care sunt folosite in astfel de buchete sunt trandafirii, care nu numai ca au o regalitate aparte prin culoarea si forma lor, insa reprezinta si un simbol international al dragostei, afectiunii si aprecierii.

O tehnica ce este din ce in ce mai folosita asupra trandafirilor pentru a fi pastrati pentru o perioada tot mai mare este criogenarea acestora. Trandafirii criogenati sunt exact ca cei fresh, insa tratati cu azot.

Ce diferente exista intre trandafirii proaspeti si trandafiri criogenati?

In primul rand acesti trandafiri criogenati sunt la inceput trandafiri ca oricare altii care prin tratarea cu substante e baza de glicerina, ei ajung sa ramana inghetati in starea si pozitia in care sunt surprinsi, Astfel, ei rezista in aceasta forma pana la 25 de ani.

O alta diferenta intre cele doua tipuri ale aceleiasi specii este pretul unui trandafir criogenat. Acestia sunt o adevarata investitie datorita longevitatii lor si astfel pretul acestora este mult mai mare decat al unuia normal. Puteti gasi si trandafiri criogenati care costa cat un buchet de trandafiri normali foarte mari, si acest lucru se datoreaza in principal procesului prin care acestia trec, el fiind unul foarte costisitor si care foloseste substante periculoase.

trandafir-criogenat-albastru

O alta metoda prin care se pot diferentia aceste plante este mirosul pe care il au cele doua. De obicei mirosul unor trandafiri criogenati este de iarba taiata, acest lucru insemnand ca prin procesul de tratare cu azot, mirosul specific dispare. Pe de alta parte, unul fresh isi pastreaza parfumul sau specific si notele de dulce cu care suntem cunoscuti deja.

De asemenea, aceste 2 tipuri de trandafiri au o textura a petalelor total diferita. Din cauza eliminarii umiditatii complet prin procesul de criogenizare, trandafirii criogenati au o textura usor mai uscata, ca de hartie, pe langa cei fresh care su textura catifelata si hidratata in continuare.

O ultima diferenta care se poate observa in cazul acestor tipuri de flori este greutatea lor. Odata eliminata apa din corpul trandafirului, el isi pierde o mare parte din greutatea sa si astfel ei ajung sa fie la fel de usor precum o un puf.

Trandafirii tratati cu azot sunt din ce in ce mai populari si ajung sa fie cunoscuti sub numele de trandafiri nemuritori, datorita faptului ca rezista ani de zile. In ciuda faptului ca par scosi dintr-un basm cu printi si printese, aceste flori sunt costisitoare, insa reprezinta un o varianta de cadou cu care sigur veti suprinde toate privirile si veti atrage dupa sine toata curiozitatea.

In cazul in care doriti sa oferiti un astfel de cadou persoanei iubite, site-ul nostru va pune la dispozitie cu o varietate larga de trandafiri criogenizati din care puteti alege, precum trandafiri rosii, roz, galbeni, albi sau coral.

Nu ezitati sa va faceti timp sa oferiti aceste cadouri minunate si sa aduceti un zambet pe fata oamenilor pe care ii iubiti cu adevarat !

Related Posts

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.