Toxina butulinica – Cea mai renumita procedura impotriva ridurilor

blogging

Am asimilat de-a lungul timpului notiunea de “toxina” ca fiind un element sau un grup de elemente nocive ce afecteaza organismul, ducand in multe situatii la infectii si stari de rau. Insa, toxina butulinica este total contrariu. Desi este denumita intr-un mod aparent straniu, care iti da de gandit, aceasta “toxina” este de fapt una din seria de proceduri non-chirurgicale si non-invazive, fiind renumita de zeci de ani in domeniul esteticii si a infrumusetarii faciale.

Aceasta interventie a fost descoperita si lansata inca dinainte de anii 1900, insa aceasta a ajuns in cabinetele de chirurgie estetica si in domeniile de infrumusetare faciala abia 90 ani mai tarziu.

Toxina butulinica este o operatie simpla, o procedura extrem de rapida prin intermediul careia se injecteaza acid hialuronic in zonele cu probleme, urmand ca fata sa recapete un aspect mai plin, mai ferm, mai luminos si lipsit de imperfectiuni.

Procedura poate fi efectuata la orice varsta si este recomandata in special dupa varsta de 25 ani, atunci cand ridurile, liniile fine si expresiile faciale devin tot mai pronuntate, oferind senzatia de ten matur, imbatranit, lipsit de elasticitate si fermitate. Un astfel de ten se mai poate caracteriza si prin uscaciune, prin senzatia de piele stransa, pungi de grasime, senzatia de ten inflamat sau chiar cojite.

Prin injectarea cu acid hialuronic in zonele cheie si respectiv cu ajutorul toxinei butulinice, se pot preveni toate aceste aspecte legate de imbatranirea tenului, cat si tratamentul si/sau preventia ridurilor.

  • Care sunt motivele pentru care apar ridurile si schimbarile de expresie si cum prevenim aparitia lor

Ridurile si schimbarile de expresie apar in deplinatatea “maiestriei” lor inca de la o varsta relativ foarte frageda. Sunt persoane care se confrunta cu aceste aspecte chiar si inainta varstei de 25 ani, aceasta fiind considerata o limita cheie de varsta cand tratamentele faciale obisnuite dau un randament foarte limitat, scazut sau chiar deloc, fiind necesar apelarea la o serie de proceduri nechirurgicale precum toxina butulinica.

Aspectul matur intalnit la o varsta frageda este dat fie de gena, fie de un stil de viata mult prea intens. Oboseala este unul dintre factorii cei mai agresivi pentru ten, aceasta ducand la formarea acelor pungi inestetice din jurul ochilor si la aparitia liniilor fine/de expresie.

In acelasi timp si produsele cosmetice neadecvate sau utilizate de la o varsta mult prea frageda pot duce la aparitia acestor semne ale imbatranirii, la varste ceva mai inaintate. De aceea, o solutie pentru a preveni formarea lor este un stil de viata cat se poate de sanatos, cel putin 7 ore de odihna zilnic si evitarea pe cat posibil a incruntarii faciale.

Totodata este recomandat a se evita utilizarea produselor cosmetice (farduri, fond de ten etc.) atunci cand nu exista un ten intensiv problematic sau sub varsta de 20 ani. De asemenea e recomandat sa ne hidratam corespunzator, atat la interior, cat si la exterior. Consumul de lichide, de alimente proaspete si naturale, bogate in vitamine si minerale, vor creste aspectul ferm si tanar al tenului.

Related Posts

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.