Sexul face parte din viata?

blogging

Sexul face parte din viata?

Sexualitatea este un subiect tabu pe nedrept in societatea noastra si acest lucru chiar ma surprinde pentru ca fara o educatie sexuala adecvata indivizii unei societati poti fi predispusi la derapaje pe aceasta linie existentiala. In urma cu 25 de ani, cand eram la varsta frageda a inceputului de adolescenta chiar nu aveam de unde afla informatii despre sex si incercam sa ascult si sa invat cat mai multe de la prietenii de joaca mai mari. Privind retrospectiv ma pufneste rasul canstatand cate minciuni imbratisam cu foamea de cunoastere si cum ii ridicam statui invizibile prietenului initiat in arta sexului. Multe minciuni puteau avea repercursiuni negative daca le-as fi pus in practica si de aceea ma bucur ca am mai folosit si filtrul gandirii prorii. Ce sa faci, riscurile tineretii intr-o societate cu o programa scolara care ignora capitolul sex si alaturi de parinti care nu au stiut cum sa abordeze ”cutia Pandorei” reprezentata de educatia sexuala.

Constat ca in aceste zile, acum in epoca vitezei, acest gen de informatii se gasesc, dar sunt accesibile doar unei categorii de adolescenti care au posibilitati materiale mai bune si acces la internet in timp ce altii si in special cei din zonele mai putin dezvoltate, preponderent din mediul rural, sunt in continuare lasati la discretia sfaturilor prietenesti primite de la cunostintele care au doar cativa ani mai multi. Programa scolara cunoaste un mic progres in ceea ce priveste educatia sexuala si am incredere ca pe viitor se vor transmite de catre profesori mai multe informatii elevilor, iar informatiile vor fi folosite cu chibzuinta de catre acestia.

Cu toate acestea in scolile din mediul rural profesorii fac parte de obicei din familiile ”rasarite” ale satului si ma indoiesc eu ca doamna profesoara care este acasa sotia primarului, preotului, politistului ori a directorului scolii si poate chiar ruda de sange sau prin alianta cu multi dintre elevi isi va gasi dezinvoltura necesara de a preda aceste teme. Aceasta este o bariera care trebuie eliminata si elevii din mediul rural sa afle cat mai multe despre sex.

Related Posts

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.