Personalitate puternica intr-un vin simplu

Personalitate puternica intr-un vin simplu

Soiul detine, dupa Chardonnay, al doilea loc in privinta reputatiei si solicitarii in comertul international cu vinuri (intre vinurile albe). Soiul Sauvignon este originar din zona Sauternes (Franta) si a fost introdus la noi dupa invazia fiboxerica in ultima parte a secolului trecut. Vinurile dulci de Sauternes isi datoresc inalta lor calitate insusirilor deosebite ale soiului Sauvignon. Vinurile albe seci de Sauvignon de excelenta valoare se obtin in Africa de sud, in California (SUA) sau in Noua Zeelanda. Pe eticheta acestor vinuri se scrie de regula ,,SAUVIGNON BLANC” probabil tocmai pentru a se evita confuzia cu vinul rosu de Cabernet Sauvignon. Ca si in cazul soiului Chardonnay, producatorii de vinuri au tot interesul sa mentioneze vizibil soiul pe eticheta, pentru ca simpla inscriptionare ,,Sauvignon blanc” constituie pentru cumparator o prima asigurare in legatura cu calitatea vinului dinauntrul sticlei.

Vinul de Sauvignon este usor de recunoscut. Face parte dintre vinurile semiaromate dar aroma sa, desi usor discreta, este probabil cea mai suava din toate aromele vinuribor. E aroma florilor de vita de vie, delicata si proaspata, o aroma care confera multa personalitate vinului de Sauvignon. Unii degustatori definesc aroma de Sauvignon ca sugerand urina de soarece, dar trebuie sa ne imaginam Ca spre deosebire de aceasta, aroma Sauvignon-ului este deosebit de apreciata. Vinul de Sauvignon este echilibrat, amplu, lung, mai putin corpolent decat Chardonnay, dar mult mai sprintar si mai odihnitor decat acesta. Singura problema a acestui vin este o demografiere constant in crestere, fapt care a dus de cele mai multe ori de o apreciere cantitativa a acestui soi siferind de-altfel intr-o depreciere calitativa a acestuia. Dar daca totusi doriti sa aveti parte de o imbiere de arome a unui buchet extraordinar, incercati un vin Sauvignon Blanc de calitate si de exceptie doar pe acest site omercializant.

Asadar, testeaza-ti simturile si rasfata-le cu adevarata calitate a unui Sauvignon Blanc pentru ca tu sa poti sa faci mai departe diferenta intre un vin de calitate superioara fata de cel produs angro de calitate cu mult inferioara. Rasfata-ti simturile cu un adevarat vin Sauvignon Blanc de exceptie si cumparal de pe acest magazin online vinuri.

Related Posts

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.