Infiintarea unei firme in Bulgaria pas cu pas

Daca ideea unei firme in Romania nu ti se pare chiar atat de buna din cauza instabilitatii politice, o firma in Bulgaria s-ar putea sa sune mult mai atractiv. Vecinii nostri de la sud de Dunare au reusit sa creeze o serie de facilitati pe care in ROmania nu le vei gasi: birocratie ceva mai mica, taxe mai mici si mai multe oportunitati in ceea ce priveste mediul business. Nu este perfect nici in Bulgaria, insa este, fara doar si poate, raul mai mic pe care il poti alege cu incredere.

Infiintarea unei firme in Bulgaria nu este nici pe departe atat de grea pe cat ai crede. In principiu, tot ceea ce ai de facut este sa apelezi la un avocat din tara vecina, care poate sa te ajute cu depunerea tuturor actelor si cu sfaturi. Avocatinbulgaria.ro este o solutie excelenta in acest sens, in conditiile in care poti comunica cu usurinta in limba romana, poti ajunge usor la sediul avocatului, in Ruse si primesti o multime de sfaturi.

Dupa ce ai contactat avocatul, vei trece printr-o serie de pasi, alaturi de acesta:

  • Alegerea unui domeniu de activitate. Daca nu stii exact ce urmeaza sa faci, poti alege mai multe domenii de activitate fara niciun fel de probleme.
  • Alegerea unei forme juridice. La fel ca si in Romania, Societatea cu Raspundere limitate este cea mai potrivita pentru o firma de dimensiuni reduse.
  • Alegerea numelui. Firma ta din Bulgaria trebuie sa aiba un nume. Alegerea numelui inseamna aproximativ aceleasi lucruri ca si in Romania: va trebui sa te gandesti la mai multe denumiri, pentru a evita posibilitatea ca una dintre ele sa fie luata si va trebui sa faci o cerere catre autoritatile bulgare.

De asemenea, vei avea nevoie de un sediu social, de un contabil si de stabilirea unui capital social, care in Bulgaria este de doar 2 leva, adica aproximativ 1 euro. Nu trebuie sa lipseasca specimenul de semnatura si achitarea tuturor taxelor.

De regula, infiintarea unei firm in BUlgaria dureaza pana intr-o saptamana, dupa care poti sa iti faci activitatea fara niciun fel de probleme. Spre deosebire de Romania, inregistrarea ca platitor de TVA se face si ea destul de usor, in maxim 14 zile.

Merita sa iti faci o firma in Bulgaria?

Cu siguranta, da! Daca ai o idee buna de afaceri, mai ales daca este in domenii precum comert sau transport, este o solutie excelenta.

Related Posts

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.