Dragii nostri, dragi!

Stau cuminti, cu mainile pe piept, cu buzele arse si asteapta. Nu se mai pot mișca, nu mai aud si nu mai vad nimic, desi multi spun ca stiu tot si vad tot. Ti se rupe inima vazandu-i intinsi, cum depind de cei din jur.

Mainile sunt incremenite, degetele inerte, buzele lipite, ochii inchisi pentru totdeauna. Cum sa ii lasi si sa te faci ca nu iti pasa, cu atat mai mult, cu cat stau la mii de kilometri de tara, pe o masa sau intr-un frigider mortuar strain?

Exista mitul conform caruia sufletul decedatului ramane printre ai sai mult timp si intelege tot ce se petrece.  Acest lucru ar fi si nu ar fi bun! Nu ar fi bine, fiindca ar vedea cum se cearta mostenitorii pe avere. Nici nu s-au racit bine si frate pe frate este gata sa se sfasie pentru ce a lasat el. Apoi partenerul de viata a venit la inmormantare cu cel care ii va lua locul oficial cat de curand, fiindca neoficial il luase demult…

 Ar fi rau, fiindca ar putea auzi cum il vorbesc de rau unii, fara sa le fi facut nimic rau. Ar fi bine, fiindca ar vedea cat de organizata a fost ceremonia de inmormantare datorita firmei ce s-a ocupat de repatriere decedati .

Toti cei care abandoneaza din diferite motive o persoana draga si apropiata decedata departe, ar trebui sa isi imagineze trupul acela inert si stingher, care asteapta!

Nu cred sa existe o sora, o mama, o sotie, o nepoata, care sa poata abandona pe cineva care a murit departe acolo!

Nu cred ca un barbat iubitor sa nu isi aduca acasa sotia, fiica, mama sau bunica!

E inuman sa nu apelezi la cea mai buna firma de servicii funerare, care se ocupa de tot, nici macar nu te obosesti cu nimic si sa iti lasi mortul printre straini!

Firmele fac totul repede si bine si tie nu iti ramane decat sa achiti costurile si sa astepti.

Oricat de scump ar costa, solicita repatrierea, fiindca asa este drept. Este posibil ca omul care sta intins acolo si asteapta sa fi murit cu gandul la tine. Asa ii rasplatesti tu dragostea si increderea?

Omul care ti-a stat alaturi si ti-a bucurat fiinta, privirea merita din plin sa fie adus acasa, sa petreci ultimele ceasuri cu el, sa ii aduci o coroana funerara cu un mesaj din inima.

Sa zicem ca el aude si vede! Atunci ii vei produce infinita bucurie cu atitudinea ta. Va aprecia faptul ca ai ales o firma cu experienta, ca a fost pus in doua sicrie si bine imbalsamat, sa nu fie probleme la priveghi, ca trupul i-a fost spalat cu atentie si pregatit responsabil.

Va aprecia tot ce s-a facut pentru el din grija ta.

Sa zicem ca nu mai aude si nu mai vede! Dar cei din jur care sunt la curent cu atitudinea ta si te evalueaza dupa modul in care te porti cu cei din familie, cu persoanele vii, dar si cu cele moarte isi schimba impresia despre tine.

Sa zicem ca te-ai mutat de curand intr-un bloc cu multe etaje si nimeni nu stie ca ai un decedat pe care l-ai lasat in alta tara.

Va veni vremea cand te va condamna atat de tare constiinta, incat vei dori sa dai timpul inapoi, sa corectezi greseala, lucru imposibil!

Related Posts

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.