Cum decurge un transport decedati din statele europene catre Romania

blogging

Cand un apartinator primeste trista veste ca persoana draga a decedat peste hotare trebuie sa puna mana pe telefon si sa solicite transport decedati firmelor de top, care fac acest lucru de multi ani si au gestionat mii de repatrieri din spatiul european.

Dupa semnarea unui contract cu firma respectiva, apartinatorul este sigur ca inmormantarea va avea loc, cat de repede pot fi indeplinite formalitatile de repatriere in tara in care a avut loc decesul.

Pentru punerea la punct a dosarului care insoteste transportul funerar, membrii familiei nu sunt obligati sa se deplaseze in tara in care a avut loc decesul.

Salariatii firmei sunt cei care interactioneaza cu autoritatile statului respectiv si obtin certificatul international de deces si pasaportul mortuar international ca repatrierea sa fie legala.

Aceste documente sunt mult mai greu de obtinut in cazul unei morti violente si apartinatorii trebuie sa stie acest amanunt. Daca decesul a avut cauze naturale, atunci actele se pot obtine in 2,3,4 zile. In cazul unei morti violente, in care politia face cercetari, se ajunge la 10-15 zile de asteptari.

Familia nu trebuie sa fie ingrijorata, fiindca in acest timp, decedatul este pregatit de repatriere atent si corpul va rezista un timp indelungat, fiind ajutat de:

1. injectia de conservare. Sunt substante foarte bune care garanteaza conservarea trupului neinsufletit cateva saptamani ca acesta sa poata fi adus in tara si inmormantat.

2. existenta unor sali de pastrare a decedatilor in refrigeratoare speciale, pana cand  actele sunt gata, iar cercetarile finalizate.

Transportul decedatului catre tara decurge in conditii de maxima securitate, igiena si confort.

Daca vezi ca soarele parjoleste totul in cale, sa nu crezi ca il poate rani si pe mortul tau drag! Capacul sicriului este sigilat, iar temperaturile de cuptor nu patrund pana la el. Nici microbii nu pot trece prin doua sicrie: unul din zinc si celalat din lemn masiv.

In locul sigur in care este asezat sicriul este racoare si poate fi si mai racoare, fiindca soferul alege temperatura optima ca el sa fie perfect la intalnire. Cand unul dintre soferii echipei a obosit, la volan trece celalalt si daca suni, iti va raspunde, indicandu-ti exact locul in care se afla.

Traseul il afli dinainte si sa fii sigur ca soferii nu se vor abate nici 300 de metri de la ruta stabilita initial si trecuta in pasaportul mortuar.

Dar pana la traseu este o cale lunga pe care nu ai putea sa o parcurgi singur, nesustinut de firma de pompe funebre, fiindca statul respectiv nu colaboreaza cu persoanele fizice, fiind incredintat ca acestea nu se pot descurca singure.

Iti trebuie cunostinte de legislatie funerara europeana, dotari, pricepere si spirit de organizare, sa faci toate acestea, plus o echipa disciplinata, in care fiecare membru isi indeplineste sarcina.

Transportul decedatilor catre Romania decurge fara peripetii, daca este pus la punct de o firma de top, care stie exact ce are de facut si se dovedeste extrem de exigenta in parcurgerea fiecarei etape premergatoare repatrierii.

Hai, sterge-ti lacrimile si suna la cea mai buna firma de pompe funebre si roaga-i sa te ajute sa iti aduci mortul acasa, sa iesi onorabil si din aceasta situatie!

Related Posts

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.