Care sunt cele mai bune vitamine si minerale?

Pentru a functiona corect, corpul nostru are nevoie de vitamine si minerale Acestea sustin organismul atunci cand face efort fizic, protejeaza sistemul nervos si combat oboseala. De asemenea, au capacitatea de a creste puterea de concentrare si de memorare. Este de la sine inteles, asadar, ca trebuie sa cautam sa consumam cat mai multe alimente care contin minerale si vitamine, iar acest lucru este cu atat mai important daca suntem sportivi.

Ce trebuie sa stii despre vitamine?

Vitaminele sunt substante organice naturale, impartite in doua mari categorii: liposolubile si hidrosolubile. Cele liposolubile sunt prezente in tesuturile grase si in muschi iar cele liposolubile nu raman foarte mult in organism, insa au o importanta foarte mare.

Din prima categorie fac parte vitaminele A, D, E si K iar din cea de-a doua fac parte vitaminele C si B.

Ce trebuie sa stii despre minerale?

La fel ca si in cazul vitaminelor, mineralele se impart in doua categorii: cele esentiale si micromineralele.
Cele esentiale sunt magneziul, sodiul, potasiul, fosforul, clorul si calciul iar cele microminerale sunt cuprul, fierul, cobaltul, iodul, manganul, seleniul, zincul si molibdenul.

Absolut toate trebuie sa fie prezente in organism si absolut toate au o importanta destul de mare. Totusi, exista anumite vitamine si minerale care au o importanta mai mare, cum ar fi vitaminele A, B si C, calciul, fierul sau magneziul.

De unde poti lua vitamine si minerale?

In principiu din alimentatie. Pentru a putea lua absolut toti nutrientii de care ai nevoie insa, trebuie sa ai o alimentatie extrem de variata si de sanatoasa, lucru aproape imposibil. Tocmai de aceea, exista suplimente nutritive precum Animal Pak, destinate indeosebi sportivilor.

Aceste suplimente au capacitatea de a completa dieta sportivilor si a-i ajuta sa gaseasca energia pentru a-si dezvolta un corp perfect.

In Animal Pak se gasesc aproape toate elementele de care este nevoie pentru rezultate sportive optime, incepand cu Vitaminele A, C, D si E, continuand cu tiamina si terminand cu calciu, fosfor, iod sau magneziu. De asemenea, exista antioxidanti complexi, enzime digestive si elemente destinate imbunatatirii performantei, cum ar fi Carnitina sau L-Taurina.

Exista si alte suplimente nutritive pe piata, multe dintre ele fiind foarte bune. Animal Pak se dovedeste a fi unul dintre cele mai complexe, insa.

Daca vrei sa faci sala, asadar, obtinand o eficienta foarte buna, poti lua in considderare un astfel de supliment alimentar.

Related Posts

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.